Zellerkrémleves grillsajttal

Ha vasárnapi ebéd, akkor húsleves! Azon morfondíroztam, hogy szombaton nincs kötelező leves-hagyomány, pedig szerény véleményem szerint lehetne. Ha rajtam múlna, mindenki krémlevest enne szombatonként, hiszen nem csak roppant módon finomak, de rendkívül táplálóak is! Egyik személyes kedvencem közülük a zellerkrémleves, amit most grillsajttal készítünk el együtt! Kezdhetjük? 😏
1. lépés
Egy serpenyőben, ami lehet grillserpenyő is, alaposan megpirítjuk a hagymát. Amikor a hagyma már üvegesre pirult, hozzáadjuk a precízen felkockázott zellert és tovább pirítjuk, egészen pontosan 5 percen keresztül.
2. lépés
Kimérünk 1 liter vizet egy lábasba, melybe beledobjuk a két húsleves kockánkat. Ezen a ponton a felkockázott krumplit is hozzáadjuk a zúzott fokhagymával egyetemben. A „levest” felforraljuk, és addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul benne. Használjunk fedőt is, hogy a víz ne párologjon el közben. Ha ezzel elkészültünk, vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni.
3. lépés
Vágjuk fel a natúr Hajdú Grillsajtunkat tetszőleges méretű kisebb kockákra és pirítsuk meg őket egy felforrósított grillserpenyőben 1-1 percen keresztül egy kevés olívaolajon.
4. lépés
A levest összeturmixoljuk egy botmixerrel, majd szépen hozzákeverjük a főzőtejszínt. Ezt követően ügyesen felmelegítjük úgy, hogy ne forrjon fel a levesünk. Amikor a kívánt hőmérsékletet elértük, kimérjük a levest tányérokba és megszórjuk a kész grillsajt kockákkal.
Sajti tipp: Fogyasszuk szombatonként, legyen ebből is hagyomány! 🙂
Hozzávalók 3 adaghoz:
1 doboz natúr Hajdú Grillsajt
500g zeller
1 db vöröshagyma
1 db burgonya
2 gerezd fokhagyma
50g vaj
2 db húsleveskocka
1 l víz
100 ml főzőtejszín