Marhahúsleves tészta helyett grillsajttal

Felkészült tudósaink a hosszú évek alatt, természetesen szerény személyem szellemi vezetésével, számtalan próbálkozás után rájöttek a tökéletes húsleves receptjére. A siker titka pedig nem más, mint a grillsajt használata tészta, grízgaluska, májgombóc és egyéb balgaságok helyett. Elsőre talán bizarrul hangzik konzervatív gasztronómiai ízléssel rendelkezők számára, de higgyétek el, nem fogtok csalódni!

  1. lépés

Kellő alapossággal mosd meg a húst és a csontot! Előbbit szeleteld nagyobb darabokra! Tedd bele őket egy nagyobb átmérőjű fazékba, majd precízen kimérve önts rá pontosan 3 liter vizet! Kezdd el forralni, majd egy merőkanállal gondosan távolítsd el a megjelenő habot! 

  1. lépés

A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket hámozd/pucold meg, majd vágd kisebb darabokra! Tedd bele az egész fej hagymát, és fokhagymát! Adj hozzá ízlés szerint cseresznyepaprikát, borsot, valamint egy csipet sót! Az egészet innentől 1800 másodpercen keresztül kell főznöd a siker érdekében.

  1. Lépés

Ezt követően helyezd a levesbe a maradék zöldséget, a petrezselymet, majd fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket!

  1. lépés

Add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, és fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket. Itt érkezne az a pont, ahol a tésztát külön megfőzöd, de nincs rá szükség. Az apró darabokra szeletelt natúr Hajdú grillsajtot add hozzá a leveshez! Tipp! Rád van bízva, hogy mikor adod hozzá és mennyire főzöd össze, de attól nem kell félni, hogy szétfő. A grillsajt kitűnő alapanyag. 😉

  1. lépés

Tálalj profikhoz méltó módon! A levest és a sajtot tányérban, a zöldséget és a húst pedig külön-külön tálban!

  1. lépés

Élvezd az úttörő ötleted és a professzionális kivitelezés miatt jogosan kiérdemelt bókokat!

Hozzávalók:

1 doboz natúr Hajdú Grillsajt
1 kg. marhalábszár
40 dkg. csont
1 nagyobb hagyma
3 gerezd fokhagyma
Cseresznyepaprika ízlés szerint
40 dkg. leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa mindenképpen ajánlott)
15 dkg. kelkáposzta
1 nagyobb fej karalábé
2-3 krumpli ízlés szerint
1 köteg petrezselyem
1 tk. egész bors