Görögdinnyés grillsajtos saslik – a grillparty császára

Egyszerűen elkészíthető saslik grillsajttal és görögdinnyével, pikáns fűszerezéssel. Jómagamhoz hasonló, kifinomult ízléssel rendelkezők számára ajánlom, akikben van legalább egy kevéske hajlam a rendhagyó ízekkel való kísérletezésre. Fontos, hogy mindig tartsd magad a tervhez:

 1. lépés

Áztass be 24 db. fa saslik nyársat hideg vízbe, 30 perces időtartamra. Pontos előzetes kalkulációm alapján 10-12 Celsius-fokos hőmérséklet az ideális, ettől eltérve a projekt sikerét kockáztatod. Amennyiben az áztatást el szeretnéd kerülni, fa nyárs helyett válassz fémből lévő szerkezetet. A lényeg a meggyulladás katasztrofális jelenségének elkerülése.

2. lépés

Fogd meg a 4 db. Hajdú grillsajtot (fontos, hogy a natúr ízesítést válaszd), vágd ketté hosszában, majd szeleteld csíkokra, a csíkokat szintén vágd ketté! Így egy tömb ízletes csodából 16-20 egyenlő méretű szelet nyerhető ki. Fontos, hogy a méreteket tekintve maradj egy 5%-os statisztikai hibahatáron belül, ellenkező esetben a kész sajtfalatok állaga eltérő lesz (feltételezve természetesen egy mérnöki pontossággal tervezett egyenlő sütési időt).

3. lépés

Vágd a dinnyét is a sajtokhoz tökéletesen passzoló szeletekre. Gondolom ezen a ponton már nem kell kitérnem a következményekre, hogy mi történik abban az esetben, ha elétrő méreteket használsz.

4. lépés

Tedd a sajtot és a dinnyét egy tálba, majd keverd össze alaposan a hozzávalók szekcióban listázott fűszerekkel. A folyamatot akkor definiáljuk alaposnak, ha minden elemre pontosan ugyanannyi fűszer kerül.

5. lépés

Helyezd fel a sajtot és a dinnyét a nyársra úgy, hogy az egyes elemeket tökéletesen a közepén szúrod át. Egy nyársra két sajt és egy dinnye szelet kerül felváltva.

6. lépés

2-3 percet süsd őket alacsony fokozatú grillen, vagy alacsony hőfokú parázson! Várd meg, amíg mindkét oldala megpirul, majd tálald a frissítő finomságot! Ha nem ízlik a barátaidnak, ideje lecserélni őket.

Hozzávalók 4-8 személyre (étvágytól függően):

4 db. Hajdú grillsajt natúr ízesítéssel,
1 db. görögdinnye,
1 marék leveles koriander,
1 tk. őrölt fahéj,
cayenne bors ízlés szerint,
őrölt pirospaprika ízlés szerint