Kolbi magyaros pizzája

Kolbi barátunk megunta, hogy a magyaros pizzáját mindig eláztatja a kolbászból kisült zsír és támadt egy remek ötlete. Elkészítette kedvenc pizzáját Hajdú kolbászfűszeres grillsajttal, a kolbászt pedig úgy ahogy van, kihagyta a receptből. Az íz megmaradt, a pizza azonban nem ázott el, továbbá a látvány is jelentősen javult. Készítsétek el Kolbi magyaros pizzáját, megmutatjuk hogyan! 🍕😉

1. Lépés

Kezdjük a pizzatésztával. Keverjük bele a langyos vízbe az élesztőt, egy külön tálban pedig a lisztet, a sót, a cukrot, valamint az olívaolajat.

2. Lépés

A lisztet tartalmazó tálhoz lassan keverjük hozzá az élesztős vizet, majd gyúrjunk egy nem túl lágy tésztát belőle. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk kelni 1 órán keresztül, lehetőleg meleg helyen.

3. Lépés

Egy lábasban keverjük el a fűszereket a passzírozott paradicsommal, majd forraljuk fel.

4. Lépés

Tegyük a pizzatésztát egy lisztezett asztalra, majd nyújtsuk nyújtófával addig, míg fél cm vastag tésztát nem kapunk. Ezt követően helyezzük a pizzatésztát egy kiolajozott tepsibe.

5. Lépés

Kenjük meg az általunk elkészített szósszal, majd pakoljuk meg a bacon szeletekkel, valamint a felvágott gomba, hagyma és zöldpaprika szeletekkel.

6. Lépés

A Hajdú kolbász fűszeres grillsajtunkat vágjuk félbe hosszában, és vágjuk fel kisebb, kolbász méretű és alakú karikákra. Helyezzük a kapott karikákat a pizzára, majd szórjuk meg mozzarella sajttal.

7. Lépés

Előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél 200 C fokon süssük nagyjából 20-25 percen keresztül, vagy amíg a sajt aranybarnára nem pirul a pizza tetején.

8. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni legalább 10 percet, mielőtt szeletekre vágnánk.

Tipp: Ha valaki nem szeretne bajlódni a pizzatésztával, elkészítheti boltokban, hűtőpultban kapható előre gyúrt friss pizzatésztával is.

Tipp 2: Aki még ezzel sem szeretne bajlódni, rendelhet magyaros pizzát tetszőleges pizzériából is. Ebben az esetben süssük elő a grillsajt karikákat egy serpenyőben addig, míg aranybarnák nem lesznek, majd helyezzük rá a megrendelt pizzára. Szórjuk meg kedvenc tetszőleges reszelt sajtunkkal, és süssük egy előmelegített sütőben nagyjából 5 percig, míg a sajt rá nem olvad. 🙂

Hozzávalók 1 pizzához:

A pizzatésztához:
200 g liszt
100 ml langyos víz
10 g friss élesztő
20 ml olíva olaj
8 g só
6 g cukor

Feltétek:
1 doboz kolbászfűszeres Hajdú grillsajt
125 g Hajdú mozzarella
50 g szeletelt bacon
125 g csiperke gomba
1 db vöröshagyma (nagyobb fej)
1 db hegyes erős paprika (ízlés szerint)

Szósz:
150 ml paszírozott paradicsom
1 db fokhagyma
Oregáno
Bazsalikom
Olíva olaj

Bors