Hajdú hatsajtos pizza

A négysajtos pizzát mindenki szereti! Mi egy kicsit továbbgondoltuk, így a mi verziónkra került Hajdú grillsajt és még egy sajt is – mert miért ne! 😜 Kóstolás után bizton állíthatjuk, hogy grillsajtjaink pizzafeltétként is tökéletesen megállják a helyüket, a végeredmény leírhatatlaul finom lett! Íme receptünk, előre is jó étvágyat mindenkinek! 🙂

1. Lépés

Kezdjük a pizzatésztával. Keverjük bele a langyos vízbe az élesztőt, egy külön tálban pedig a lisztet, a sót, a cukrot, valamint az olívaolajat. 

2. Lépés

A lisztet tartalmazó tálhoz lassan keverjük hozzá az élesztős vizet, majd gyúrjunk egy nem túl lágy tésztát belőle. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk pihenni 1 órát, lehetőleg meleg helyen.

3. Lépés

Egy lábasban keverjük el a fűszereket a paszírozott paradicsommal, majd forraljuk fel.

4. Lépés

Tegyük a pizzatésztát egy lisztezett asztalra, majd nyújtsuk nyújtófával addig, míg fél cm vastag tésztát nem kapunk. Ezt követően helyezzük a pizzatésztát egy kiolajozott tepsibe.

5. Lépés

Kenjük meg az általunk elkészített szósszal, majd tetszés szerint pakoljuk rá a sajtokat rétegesen úgy, hogy végül a Hajdú grillsajt csíkok legyenek a legtetején.

6. Lépés

Előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél 200 C fokon süssük nagyjából 20-25 percen keresztül, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül.

7. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni legalább 10 percet, mielőtt szeletekre vágnánk.

Tipp: Ha valaki nem szeretne bajlódni a pizzatésztával, elkészítheti boltokban, hűtőpultban kapható előre gyúrt friss pizzatésztával is.

Tipp 2: Aki még ezzel sem szeretne bajlódni, rendelhet négysajtos pizzát tetszőleges pizzériából is. Ebben az esetben süssük elő a grillsajt csíkokat egy serpenyőben addig, míg aranybarna színűek nem lesznek, majd helyezzük rá a megrendelt pizzára. Szórjuk meg kedvenc tetszőleges reszelt sajtunkkal és süssük egy előmelegített sütőben nagyjából 5 percig, míg a sajt rá nem olvad. 🙂

Hozzávalók 1 pizzához:

A pizzatésztához:
200 g liszt
100 ml langyos víz
10 g friss élesztő
20 ml olíva olaj
8 g só
6 g cukor

Feltétek:
1 doboz mediterrán fűszeres Hajdú grillsajt
125 g Hajdú mozzarella
40 g Hajdú krémfehér sajt
40 g Hajdú trappista sajt
40 g cheddar sajt
Parmezán sajt (ízlés szerint)
Paradicsom (opcionális)

Szósz:

150 ml paszírozott paradicsom
1 db fokhagyma
Oregáno
Bazsalikom
Olíva olaj

Bors