Édes-savanyú grillsajt saláta kaliforniai paprikával és friss spenóttal

Finom saláta a hidegebb napokra. Egy kis napfény a sötétebb délutánokhoz, illetve koraestékhez. Én vacsorára szoktam elkészíteni, de reggelire is kiváló ez a vitaminbomba. Próbáljátok ki ti is. Tiszta szívből ajánlom nektek ezt az ínycsiklandó salátát. 

 1. lépés

A narancsos Hajdú Grillsajtot vágjuk fel óvatosan kisebb, vagy közepes méretű kockákra és egy serpenyőben süssük szépen 3-5 percig, hogy elérjük a kívánt állapotot.

 2. lépés

Készítsük el az öntetet. Egy kisebb serpenyőben keverjük össze a cukrot, a szójaszószt, narancslevet és a borecetet. Reszeljük bele a fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, majd forraljuk fel. Hagyjuk az öntetet kihűlni.

 3. lépés

Keverjük össze a kisebb csíkokra vágott kaliforniai paprikát, spenótot és a grillsajtunkat. Öntsük le a szobahőmérsékletűre hűlt öntetünkkel. Forgassuk alaposan össze, és készen is van a finom salátánk. Jó étvágyat és szép napot kívánok mindenkinek! 🙂

 Hozzávalók 2 adaghoz:

1 doboz narancsos-borsos Hajdú Grillsajt
2 db sárga kaliforniai paprika
1 zacskó friss spenót
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 teáskanál szójaszósz
1 lapos evőkanál cukor
2 evőkanál narancslé
2 teáskanál borecet
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál kukoricakeményítő