Milánói grillsajt-szelet

 Ez a Milánói szelet továbbgondolt, grillsajtos változata kötelező, ha a barátnődet/barátodat szeretnéd meglepni egy szuper, romantikus, de mégis egyszerű vacsorával. Hidd el, sokkal bonyolultabbnak tűnik első ránézésre, mint amilyen valójában ez a recept! Csak tedd azt, amit mondok és tuti siker lesz a randi.

 1. lépés

Kezdjük a gombával. Olívaolajon pirítsd meg és tedd félre, mert később lesz rá szükség. Ezután jöhet a hagyma és a bacon, ezeket is pirítsd meg ugyanúgy.

2. lépés

Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, és már mehet is bele a fokhagyma és a zöldfűszerek. Ha ezeket jól elkeverted, ízlés szerint sózd meg… és a borsot se felejtsd el! Kavargatva főzd tovább közepes hőfokon ameddig fel nem forr.

3. lépés

Most kell megfőzni a tésztát. Ha ezzel megvagy, keverd bele a szószba a gombát és rögtön hozzá is adhatod a lecsepegtetett tésztához.

4. lépés

És most jön a lényeg! Vágd ketté lapján a mediterrán ízesítésű Hajdú Grillsajtokat, hogy 2 egyforma szeletet kapjál. Ezeket süsd egy kis olívaolajon serpenyőben, vagy grillserpenyőben 3-5 percen keresztül, egyszer megfordítva, hogy mindkét oldaluk szépen megsüljön. Tálalásnál szedd ki a tésztát egy tányérra és rakj egy szelet isteni sült grillsajtot a tetejére.

Kezdhetitek is a vacsorarandit! 😉

Ui. Nem csak randira, magadnak is elkészítheted, ha nagyon éhes vagy és ennél valami jót!

 Hozzávalók 2 adaghoz:

1 doboz mediterrán ízesítésű Hajdú Grillsajt
250g spagetti tészta
50g bacon
75g gomba
400g passzírozott paradicsom
1 nagyobb darab vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
Só és bors (ízlés szerit)