Mediterrán paradicsomleves grillezett sajttal

A paradicsomleves télen-nyáron is menő választás, mert nagyon egyszerű elkészíteni, – így maradhat idő minden másra, – viszont, ha jól csináljuk, akkor a barátaink imádni fognak érte. Ha Téged is inkább a koktélozás, a lazulás és a napágyban pihenés hoz lázba, akkor szerintem próbáld ki ezt a nyári verziót, friss paradicsommal és grillsajttal.

Már most szólok, hogy ez nem az a recept lesz, amivel órákat fogsz eltölteni a konyhában… én szeretem könnyen venni az életet, így a gyorsan elkészíthető, viszont igazán ízletes mediterrán kaják a kedvenceim. A nyár nagy előnye, hogy minden gyümölcsből és zöldségből már frisset lehet kapni, ezért azt javaslom, hogy ha időd engedi két koktél és a napozás között, akkor ugorj el a sarki zöldségeshez, és ott vásárolj be, sokkal finomabb lesz a végeredmény.

1. lépés

A friss paradicsomot vágd nagyobb darabokra, minden mást pedig apróra, az egészet dobd egy lábosba, majd főzd 10-15 percig. Figyelj rá, hogy kellően sűrű legyen, de szükség esetén önts hozzá egy kis vizet. Ne izgulj, nem igényel túl sok odafigyelést! Már csak fűszerezni kell és a leves készen is van (ha jobban szereted a krémlevesként, akkor botmixerrel könnyedén tudod pépesíteni).

2. lépés

Ahogy korábban is említettem, nem igazán szeretem túlbonyolítani a dolgokat, így a receptből is már csak 1 lépés maradt hátra: elkészíteni a grillsajtot, amit a leves tetejére szórhatsz. A sajtokat kb. 3-4 perc alatt pirítsd meg egy serpenyőben, aztán kockázd fel és szórd a paradicsomlevesed tetejére. Használd a mediterrán ízesítésű Hajdú grillsajtot a még extrább mediterrán ízesítés eléréséhez!

Ha beüt a kánikula, akkor igazán cool, ha a levest lehűtöd, és úgy tálalod. Persze a grillsajtot így is érdemes frissen elkészíteni a tetejére. Készen is van minden, így már nem maradt más dolgod, csak hátradőlni, iszogatni a koktélodat, és arra koncentrálni, ami igazán fontos: élvezni az életet!

Hozzávalók 1-2 főre:

3-5 szem paradicsom,
10-15 dkg. sűrített paradicsom,
2 szál zeller,
3-4 szál újhagyma zölddel együtt,
1 kisebb kápia paprika,
3 gerezd fokhagyma,
sok bazsalikom, némi őrölt rozmaring,
1-2 ek. olívaolaj, só, bors
1 db. Hajdú grillsajt – mediterrán ízesítésű