Mediterrán csábítás – Grillsajt kakukkfűvel, rozmaringgal és bazsalikommal, salátával tálalva

Igen-igen, elérkezett a jó idő, és ezzel együtt az én időm is! Tudom jól, hogy szeretsz grillezni, úgyhogy engedd meg, hogy ajánljak egy igazán nyerő receptet, amitől mindenki téged fog isteníteni. Izzítsd hát a grillrácsokat, jöjjön egy fergeteges mediterrán grillsajt recept, amihez hoztam egy ínycsiklandozó salireceptet is.

1. lépés

Most az a pont jönne, ahol arról kellene csevegnünk, hogyan is kellene előfűszerezni, illetve pácolni a grillezni kívánt sajtokat, de ezt most elfelejthetjük, ugyanis a Hajdúsajt termékcsalád már előkészített mediterrán ízesítésű grillsajtját fogjuk felpakolni a grillrácsra, ezzel rengeteg időt megspórolva. Bárcsak a sajtok is maguktól fordulnának meg a rácson, az lenne a tuti!

2. lépés

A grillételek mellé tökéletesen passzol a saláta, most mutatok egy gyors és finom lehetőséget. Az összetevőket tedd egy salátás tálba, locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, valamint add hozzá a mustárt és az őrölt borsot. Ha igazi mániákus vagy, mint én, akkor a salátába is teszel egy kis friss bazsalikomot és kakukkfüvet, majd az egészet összekevered.

3. lépés

Kezdődjön a grillezés! A grillrácsot érdemes megkenni egy kis olivaolajjal, nehogy odaégjenek a grillsajtok. Akkor az igazi, ha a sajtok szép pirosas-barnás színűre pirulnak. Nem kell kapkodni, a gyakori forgatás nem tesz jót a sajtnak, így csak lazán, nyugodtan, addig is igyál egy frissítőt.

4. lépés

Ha készen vannak a sajtok is, akkor nincs más dolgod mint egy tányérra tenni, friss salátával tálalni, és elmerülni a mediterrán fűszerek nyújtotta örömökben. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 2 főre:

A sajtokhoz:
2 doboz Hajdú mediterrán fűszerezésű grill sajt

A salátához:
2 nagy marék salátakeverék,
2 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál balzsamecet,
1 evőkanál mustár,
őrölt bors ízlést szerint