Grillsajttal töltött portobello gomba, fokhagymával, paprikával

Képzeld el, hogy délután két óra van és 42 fok árnyékban. Te a napon fekszel, melletted a kedvenc koktélod és épp kezdesz egész szépre barnulni. Egyszercsak bevillan, hogy hamarosan megérkeznek a barátok, akik tuti éhesek lesznek, így össze kellene dobni valami igazán finomat. Csak semmi izgalom, a mai receptet pont ilyen alkalmakra találtam ki!

0. lépés

Ne izgulj! A barátaid biztosan odalesznek a gyönyörtől, ha megkóstolják a főztödet.

1. lépés

Ha biztosra akarsz menni, akkor melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd tedd a gombát és a kalifornia paprikát egy sütőedénybe. Keverj össze 3 evőkanál olívaolajat 1/2 fokhagymával és egy kis kakukkfűvel, és egy kis ecsettel kend be a gombákat, valamint a kaliforniai paprikákat. Töltsd a paradicsomot és a hagymát a gombák belsejébe, majd locsold meg az olivaolajos öntettel. Ezt követően lazán fedd le tálat alufóliával, és tedd a sütőbe 20 percre. Ez alatt van időd egy újabb koktélt keverni magadnak… Ha letelt a 20 perc, akkor szedd le a fóliát, és további 10 percre tedd vissza a sütőbe, hogy a különböző hozzávalók íze igazán összeérjen. 

Pro tipp: Ha nem akarsz a sütővel bajlódni, és inkább tovább élveznéd a napsütést a koktélod mellett, akkor az egészet elkészítheted grillen is.

2. lépés

Amikor letelt a 10 perc is, akkor vedd ki a sütőből, és tedd az egészet a grillre. Tegyél egy negyed kalifornia paprikát a gombák tetejére, majd az egészet fedd be grillsajttal.

  1. lépés

Én, személy szerint kedvelem, ha kicsit sültebb a grillsajt, de ez ízlés dolga. Azért addig mindenképp érdemes a grillen hagyni, amíg a grillsajtoknak szép aranybarna színük lesz.

  1. lépés

Végezetül keverj össze 1 evőkanál olajat kakukkfűvel, fokhagymával, kapribogyóval és csilivel, majd az ecsettel kend be az elkészült töltött gombákat.

Hozzávalók 1-2 főre:

2 db. grillsajt,
6 db. nagy fej portobello gomba,
1 gerezd fokhagyma,
3 db. újhagyma,
1 marék kakukkfű, fűszerek ízlés szerint,
1 ek. darált csili,
12 db. koktélparadicsom,
4 ek. olivaolaj,
1 ek. kapribogyó, 
2 db. kaliforniai paprika