Grillsajt Bruschetta

Egy Bruschettánál csak két Bruschetta lehet jobb reggelire! Nem kell kapkodni, hamar megvagyunk vele, az eredmény mégis olyan, mintha időt szántunk volna rá. Ha te is az a típus vagy aki reggel nehezen tud felkelni, de azért tudod, hogy kéne valamit harapni is mielőtt suliba/munkába mész, akkor ez a recept tutira neked való!

Jönnek a hidegebb napok, de ez nem jelenti azt, hogy a nyárnak feltétlenül vége kell, hogy legyen. Hozd vissza és éld át újra a nyarat ezzel az ütős, finom reggelivel. Induljon lazán és jól a napod mindenféle kapkodás nélkül!

 1. lépés

Egy grillserpenyőben pirítsd meg a két szelet kenyeret egy kis olívaolajon, majd dörzsöld be őket lightosan fokhagymával. Sózzuk is meg egy kicsit a bedörzsölt feleket, hogy kihozza az ízeket.

 2. lépés

A mediterrán ízesítésű Hajdú Grillsajtunkat vágd ketté lapján és harmadold fel azokat, hogy 6 kis szeletet kapjál. Süsd meg ezeket is kevés olívaolajon, kb. 3-5 percig egyszer megforgatva őket, aztán helyezd a pirított kenyerek tetejére.

 3. lépés

Vágd félbe, vagy karikázd fel a koktélparadicsomokat és helyezd őket a grillsajt szeletek tetejére. Tegyél még egy pár friss bazsalikomlevelet is rá, és máris beburkolhatod az isteni Bruschettád!

Hozzávalók 2 adaghoz:

1 doboz mediterrán ízesítésű Hajdú Grillsajt
2 szelet kenyér
4 szem koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
Pár csepp olívaolaj
Egy csipet só
1-2 friss bazsalikom levél (opcionális)