Székelykáposzta kolbász fűszeres grillsajttal

Egy klasszikus magyaros étel, melyet ahány ház, annyiféleképpen szoktak elkészíteni. Egyesek rizst, vagy gerslit is tesznek bele, s elmondható, hogy tejföllel az igazi fogyasztani! Ebbe a változatba rizs, illetve gersli nem kerül, a szalonnát pedig kolbászos grillsajttal helyettesítem, mely fejedelmi ízt ad ennek a remek fogásnak.

1. lépés

Pirítsuk üvegesre a hagymát olajon, majd adjuk hozzá a húst és kevergetve süssük 10 percig.

  1. lépés

Szórjuk meg fűszerpaprikával a húst, valamint sózzuk, borsozzuk.

  1. lépés

Öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje, adjuk hozzá a babérlevelet, majd főzzük fedő alatt közepes lángon 1 órán keresztül

  1. lépés

A savanyú káposztát átmossuk, majd hozzáadjuk a pörkölthöz. Alaposan összekeverjük, öntünk hozzá 2 dl vizet és újabb 1 órát főzzük fedő alatt.

  1. lépés

A kolbász fűszeres grillsajtot tetszőleges méretű kockákra vágjuk, majd serpenyőben megsütjük kevés olajon. Nem kell sokáig sütni, elég neki 3-4 perc. A lényeg hogy szép aranybarna színűek legyenek a grillsajt kockák.

  1. lépés

Az elkészült grillsajtokat keverjük bele a székelykáposztába, s tejföllel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 doboz Hajdú kolbász fűszeres grillsajt
1 kg sertéscomb vagy csirkemell
1 kg savanyú káposzta
2 db nagy vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
3 babérlevél
só, bors