Szalonnás- kolbászfűszeres grillsajtos omlett

Ki ne ismörné a klasszikus szalonnás-kolbászos omlettet. No, és majdnem mindenki szereti is! Annyiban változtattam rajta, hogy a kolbász kikerült belőle, az íz azonban megmaradt. Sőt, grillsajt is került bele! 😉 Hétszentség, hogy ezt a változatot még azok is szeretni fogják, akik az eredetit nem! 

1. lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a szalonnát. Egy-két keverés után mehet is bele a kisebb kockákra vágott kolbászfűszeres grillsajt!

2. lépés

A 4 tojást alaposan felverjük, majd összekeverjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, s ha ezzel is megvolnánk, ráöntjük a serpenyőben szépen megpirult finomságokra.

  1. lépés

Megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, s mikor már alig folyós a teteje, egy spatulával óvatosan félbehajtjuk.

  1. lépés

Hmmmm… serpenyőből megesszük! 😉 Természetesen hagyományos módon, tányéron tálalva is ugyanolyan finom. 🙂 

Tipp: Aki nem szereti a húst, szalonna nélkül is elkészítheti.

Hozzávalók 2 adaghoz:

1 doboz Hajdú kolbászfűszeres grillsajt
4 db tojás
1 db közepes hagyma
50 g szalonna (bacon)
20 g vaj
3 evőkanál tejszín
50 g reszelt trappista sajt
Fűszerpaprika és metélőhagyma (ízlés szerint)
Só, bors