Lángos kolbászfűszeres grillsajttal

A lángos nem egy bonyolult étel, de azért oda kell figyelni pár dologra, ha az ember ilyet készít. Különösen a sütést megelőző lépéseket érdemes komolyan venni, mert itt dől el, hogy finom puha, vagy netán kemény és zömök lepényeket kapunk a végén. Mondanom sem kell, hogy ezt a receptet is a kolbászfűszeres grillsajt teszi fenségessé és különlegessé.

  1. lépés

Az élesztőt futtassuk meg langyos tejben. Ez nagyjából tíz percet vesz igénybe.

  1. lépés

Egy nagyobb tálban keverjük el az élesztővel felfuttatott tejünket a liszttel, tejföllel, valamint a sót se felejtsük ki a sorból.

  1. lépés

Gyúrjunk nem túl lágy tésztát a fentebb felsoroltakból.

  1. lépés

Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, majd meleg helyen hagyjuk megkelni 30-40 perc alatt.

  1. lépés

A tésztát gyúrjuk meg újból, majd szaggassunk ki belőle tetszőleges méretű gombócokat. Fontos, hogy ezeket a gombócokat ne gyúrjuk tovább, illetve ne nyújtsuk ki. Hagyjuk egy belisztezett tálcán pihenni még egy fél órát.

  1. lépés

Vegyünk kézbe egy gombócot, majd közvetlenül sütés előtt kézzel formáljuk lepény formájúvá.

  1. lépés

Kacsazsírban süssük a lángost addig, míg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

  1. lépés

A kolbászfűszeres grillsajtunkat vágjuk fel tetszőleges méretű csíkokra, vagy kockákra, és 3-4 percen keresztül süssük egy serpenyőben kevés olajon, közepes hőfokon. Mikor aranybarna színűek a grillsajt kockák, elkészültünk!

  1. lépés

Kenjük meg a lángost tejföllel, szórjuk meg reszelt trappista sajttal, majd dobáljuk rá a kolbászfűszeres grillsajt kockákat is! Aki fokhagymásan szereti, az tehet rá fokhagymát is! 😉

Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók 4 fő részére:

2 doboz kolbászfűszeres Hajdú grillsajt
1 kg liszt
2 dl tejföl
5 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
Kacsazsír
Trappista sajt
fokhagyma (opcionális)