Hamis gulyásleves kolbász fűszeres grillsajttal

No mármost, a hamis gulyásleves attól hamis, hogy nincsen benne hús. Roppant egyszerű recept, így hétköznap is bármikor elkészíthető, ha úgy érezzük, ennénk egy jó gulyást! Egyesek galuskát, míg mások csipetkét tesznek bele a végén, de én a Hajdú grillsajtra esküszöm! Lássuk, hogyan készül.

1.lépés

Vágjuk apró kockákra a vöröshagymát, és pirítsuk meg egy kicsit az olajon.

  1. lépés

Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, persze előtte vegyük le a lábost a tűzhelyről, nehogy megégjen a paprika.

  1. lépés

Öntsük fel vízzel, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, a felkockázott burgonyát, no meg a félbevágott paprikát és paradicsomot.

  1. lépés

Felforraljuk, közben ízesítjük a kiváló minőségű fűszereinkkel.

  1. lépés

Miközben közepes lángon rotyog a leves, elkészítjük a grillsajtot. A kolbász fűszeres grillsajtot kisebb kockákra vágjuk fel, majd serpenyőben kevés olajon 3-4 percen keresztül sütjük, míg aranybarna nem lészen.

  1. lépés

Ha a zöldségek megfőttek, levesszük a tűzről a hamis gulyáslevest, tányérba merünk belőle és ízlés szerint teszünk bele sült grillsajt kockákat.

A végén megszórjuk friss petrezselyemmel, és készen is van.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 doboz Hajdú kolbász fűszeres grillsajt
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db közepes krumpli
1 db paprika
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kiskanál őrölt fűszerkömény
Olaj
Só, bors