Húsgolyók gyrosos Hajdú Grillsajttal, paradicsomszószban

Ez egy régi klasszukus recept, melyet magam gondoltam tovább. Ez az egyik kedvenc ételem, és most megsúgom nektek, hogyan kell elkészíteni! Nagyon egyszerű és finom, ezért én is sűrűn elkészítem magamnak!

És azt meséltem már nektek, hogy mennyire nagyon finom? 😋

1. lépés

 A darált húst megsózzuk, borsozzuk, majd a tojással és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Golflabda méretű gombócokat gyúrunk belőlük és megtöltjük őket a kis kockákra vágott gyroszos Hajdú Grillsajttal.

  1. lépés

Egy serpenyőben egy kevés olajban barnára sütjük a húsgolyókat. Már most meg tudnám enni őket, de még nem vagyunk készen.

  1. lépés

 Egy másik, sütőbe helyezhető serpenyőbe vagy tepsibe beleöntjük a passzírozott paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az oregánót és a zúzott fokhagymát. Tűzhelyen felforraljuk, néhányszor megkavargatjuk, majd beletesszük a húsgolyókat. 200°C fokon egy előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  1. lépés

A Kedvenc lépésem: friss kenyérrel és salátával együk meg minél hamarabb, mert nagyon finom!

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 doboz gyros fűszeres Hajdú Grillsajt
500g darált marhahús
1 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szárított oregánó
400ml passzírozott paradicsom
Só és bors