Gyors gyros Girivel – klasszikus gyros pitában, hús helyett grillezett sajttal

Szia, Giri vagyok, és imádom a gyrost. Bár az igazat megvallva mindent imádok, ami ehető. Főleg, ha sok van belőle. És főleg, ha gyros! Viszont van, amit még a gyrosnál is jobban szeretek, mégpedig a grillsajtot. Szívem szerint reggelire-tízóraira-ebédre-uzsira-vacsira is ezeket enném, felváltva. Aztán jött az ötlet: miért ne vegyíteném a kettőt? Ne tévesszen meg, a 4 pita nem 4 főre szól: annyira jó lett a végeredmény, hogy mindet betoltam egyedül. Ha több emberre szeretnél főzni, javaslom, hogy szorozd be a számokat, mert te sem fogod tudni abbahagyni!

1. lépés

Mind a pita, mind a grillsajt grillezésénél a legjobb hatást faszén fölött tudod elérni, de legyünk őszinték: kinek van ilyesmire ideje? Minél előbb eszünk, annál jobb! Úgyhogy tűzhely be, serpenyő rá, olaj fröccs, pita odaneki, 30 másodperc/oldal. Gyerünk, gyerünk! Grillsajt rá, 1-2 perc/oldal, sajt ki, gomba be, 2 perc/oldal, gomba ki, tűzhely elzár.

2. lépés

Innentől már célegyenesben vagy: vágd kockákra a sajtot, szeleteld fel a hagymát, a koktélparadicsomokat, majd a tzatzikivel és a jégsalátával, kapd elő a gombát, kellő mennyiségben sózva, borsozva állítsd össze őket a pitában és gyerünk, zaba-time, egészség’!

Hozzávalók:

4 db. pita,
1 doboz Hajdú grillsajt,
2 db. koktélparadicsom,
1 db. apróbb vöröshagyma,
1 db. kisebb fej jégsaláta,
2 db. Portobello gomba,
5 dl. tzatziki öntet,
só, frissen őrölt bors