Görögsaláta gyros fűszeres grillsajttal

 Pajtásaim! Megmutatom nektek, hogyan készítette anno Jorgosz nagyapám a „hami”-sítatlan görögsalátát. Hehe-he! Feta sajt helyett viszont gyros fűszeres Hajdú grillsajtot fogok most használni hozzá, hogy egy kicsit még izgalmasabb legyen! Kezdjük is el, mert már nagyon éhes vagyok! 🙂

 1. lépés

Vágjuk fel a paradicsomot cikkekre, szeleteljük fel a kígyóuborkát és a lilahagymát is karikázzuk fel szépen. Keverjük össze egy tálban és sózzuk, borsozzuk úgy, ahogy nekünk jól esik.

2. lépés

Egy kisebb tálkában keverjük össze a citromlevet az olívaolajjal, majd jöhet bele bőven az oregánó. Ezzel locsoljuk meg a gyönyörű salátánkat, majd adjuk hozzá az olívabogyókat is, ne fukarkodjuk velük!

3. lépés

Vágjuk kockákra és süssük meg a gyros fűszeres Hajdú grillsajtunkat serpenyőben egy kevés olívaolajon. Nem kell sokáig sütni, elég neki 3-5 perc is, csak forgasd meg egyszer. Várj vele egy kicsit, hogy ne égessen meg, és már ehetem is… akarom mondani eheted is!

Giri tipp: Fokhagymás kenyérrel isteni!

 Hozzávalók 4 adaghoz:

1 doboz Gyros fűszeres Hajdú Grillsajt
4 db paradicsom
1 kígyóuborka
2 db nagyobb lilahagyma
200g olívabogyó
Egy kevés salátalevél
1 teáskanál citromlé
4 evőkanál olívaolaj
Szárított oregánó ízlés szerint
Só és bors