Nyári salátamix grillsajttal

Gyorsan elkészíthető, kitűnő nyári vacsora ötletre lenne szükséged ebben a tikkasztó hőségben, ami ráadásul még fincsi és egészséges is? Mi kell még? Próbáld ki Te is! Pikk-pakk elkészíthető, lássuk is a receptet:

1. lépés

Fogd a zöldségeket és mosd meg őket jó alaposan. Ezután vágd fel őket azonos méretre, hogy egységesen szép látványt kapjunk.

2. lépés

Ízesítsd a salátát egy kevés sóval. Óvatosan locsold meg kevés citromlével és olivaolajjal. Ha ezzel is megvagy, egy pici mézzel édesítsd meg a sali mixed, de csak óvatosan (gondolj a bikini bodyra!). Lazán forgass össze mindent egy keverőtálban, és tedd pihizni a hűtőbe.

3. lépés

Kapd a kezedbe a vacsid főszereplőjét, vagyis a lágy és könnyű Hajdú grillsajtot. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Egy serpenyőben pirítsd meg minden oldalát, hogy aranybarna legyen. Bízz bennem, fincsi lesz!

4. lépés

Jöhet a tálalás. A hűtőből kivett salátát és a megpirított sajtot porciózd ki, csini tálkákba. Végül szórd meg az egész salátát tökmaggal. Hát ennyi lenne. Ugye, hogy nem volt bonyi? Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 2 főre:

10 dkg. sárgarépa 
10 dkg. zeller  
5 dkg. póréhagyma
10 dkg. retek
10 dkg. saláta
10 dkg. paprika
10 dkg. karalábé
15 dkg. tökmag

bors
citrom
olívaolaj
méz