Grillsajtos-édesburis gránátalma saláta dióval

Átugrik egy barinőd este? Készülnél valami könnyed, mégis laktató salival, ami gyorsan megvan? Akkor itt a válasz. Az urad elé viszont csak saját felelősségre tedd, mert jönni fog a szokásos „hol a hús?” okoskodásával.

1. lépés

Kezdd el előmelegíteni a sütőt 180 C° fokon!

2. lépés

Mosd meg az édesburit, szeleteld kisebb darabokra, fűszerezd és öntözd meg olivaolajjal. A titkos hozzávaló a kakukkfű, megéri kipróbálni.

3. lépés

Főzd puhára az édesburgonyát kb 15 perc alatt.

4. lépés

Keverd össze az édesburit a zöld salátákkal, a dióval és gyümivel!

+1. lépés

Öntethez egy tuti tipp. Áztass be egy mogyoróhagymát egy csipet sóval 1 lime, grapefruit, vagy narancs levében öt percig, majd habverővel keverd hozzá az olívaolajat! Ízlés szerint fűszerezd!

Hozzávalók 2 főre:

1 db. Hajdú grillsajt – Fehér dobozos, (!)
2 pici édesburi,
extra szűz olívaolaj,
fűszerek ízlés szerint: só, bors, de a kakukkfű is fini benne,
2-3 maréknyi rukkola,
2-3 maréknyi madársali,
1-2 marék pirított dió,
1-2 marék gránátalma mag

Öntethez:

1 db. picuri fej mogyoróhagyma,
narancs, grapefruit, vagy lime leve,
extra szűz olivaolaj