Epres-spárgás grillsajt saláta – Meghökkentő mix

Frissítő, kifejezetten egészséges epres-spárgás grillsajt saláta. Ajánlom grillezés alkalmával azoknak a csajoknak, akiknek hozzám hasonlóan elege van a húsmániás pasikból, akik kisajátítják a grillrácsot a laktató szörnyűségek előállítására.

1. lépés

A spárgát alaposan mosd meg, távolítsd el a fás végeket, illetve hámozd meg! Nézd a jó oldalát: addig sem kell a fiúk sztorijait kint hallgatnod. Forralj vizet egy edényben, tegyél bele némi sót és cukrot. Utóbbit csak óvatosan, nehogy túl sok kalóriát vigyél be! A spárgát az enyhén forrásban lévő vízben főzd ropogósra, nagyjából 15 perc alatt!

2. lépés

Mint a legtöbb hölgy, Te is képes vagy többfelé figyelni egyszerre. Miközben fő a spárga, pirítsd meg a mogyorót egy felhevített serpenyőben, majd aprítsd durvára!

3. lépés

A korábban megmosott, azonban már száraz salátalevelekkel bélelj ki adagonként egy tányért. Gondolj a barátnőidre is!

4. lépés.

A megmosott epret vágd fel kisebb darabokra. Természetesen itt sem a méret a lényeg, de arra figyelj, hogy esztétikus falatokkal tudd később fogyasztani a salátád!

5. lépés

A leszűrt és lecsepegtetett spárgát darabold fel!

6. lépés

Ezen a ponton már csak néhány percre vagy a tálalástól. Légy igazi hölgy és végeztesd el a fiúkkal a munka egy részét! Kérd meg a tűzmestert, hogy dobja fel a kisebb darabokra vágott Hajdú grillsajtot a grillre! Fontos, hogy a fehér dobozos, lágy és könnyű változatot használd, hiszen könnyedebb és alacsonyabb zsírtartalommal bír fekete dobozos társaihoz képest. A sajtdarabokat fűszerezd ízlés szerint, de már egy pici só és bors is bőven elég. A javasolt sütési idő alacsony hőmérsékleten 4-5 perc.

7. lépés

A dresszinghez aprítsd finomra a tárkonyleveleket, majd fokozatosan keverd össze az ecettel és az olivaolajjal. Amennyiben túl markáns az ízvilág, használj némi vizet is! Ízesítésként pedig só és bors is kerülhet bele, igény szerint.

8.lépés

A fenti alapanyagokat esztétikusan helyezd el a salátaágyon!

9. Lépés

Élvezd a könnyed salátát, míg a fiúk bohóckodnak a húsokkal!

Hozzávalók (3 barátnődnek is jut belőle):

Salátához:

12 db. fehér spárga,
5 dkg. mogyoró,
10 dkg. salátalevél,
25 dkg. eper,
só,
cukor

A lényeg:

3 db. Hajdú grillsajt – Fehér dobozos (!)

A dresszinghez:

1-2 ág tárkony,
2 ek. ecet,
4 ek. olívaolaj,
só,
bors